Overige processen

Roestvrij staal bewerken tot eindproducten vergt kennis en ervaring

We maken veel roestvrij stalen producten op maat en daarvoor hebben we talloze machines en gereedschappen tot onze beschikking. Toch is niet alleen gereedschap een garantie voor succes. Onze mensen maken het maatwerk en hebben daarvoor ervaring en creativiteit nodig. De meeste opdrachten zijn namelijk verre van standaard. RVS Leek heeft de juiste mensen voor al uw wensen op gebied van roestvrij staal, aluminium en staal.

Ervaring in uiteenlopende vormen van metaalbewerking

Onze ervaring en creativiteit passen we toe op de opdrachten die we krijgen. Of we nu een stevige constructie moeten maken of juist designproducten. De volgende bewerkingen zijn een fluitje van een cent voor onze mensen:

Met beitsen versterken we de beschermlaag

Het roestvrij staal krijgt door het bewerken ervan onzuiverheden. Op die plekken heeft het een extra beschermlaag nodig. Door het RVS te beitsen voorkomen we roest. RVS Leek heeft een eigen beitshal waarin we verschillende beitsbaden hebben. Omdat we dit in onze eigen werkplaats kunnen doen, kunnen we snel en flexibel werken. Verschillende collega’s uit de branche maken regelmatig gebruik van onze beitskunsten, niet elk metaalbewerkingsbedrijf kan onder eigen dak beitsen.

 

Passiveren geeft het RVS zijn natuurlijke corrosiebescherming terug

Als het roestvrij staal gebeitst is, wordt het zuur uit het beitsbad geneutraliseerd door het te passiveren. Hierdoor gaat het materiaal terug naar de zogenaamde passieve toestand. In die passieve toestand krijgt het onderliggende materiaal zijn natuurlijke bescherming tegen corrosie terug. Andere stoffen of bijvoorbeeld weersinvloeden hebben vervolgens geen effect meer op roestvrij staal. Het behoudt zo zijn glans en uitstraling.
pdf-afbeelding3d Download onze brochure (PDF) over beitsen.