Beitsen en Passiveren

Al onze producten worden standaard gebeitst en gepassiveerd voor ze onze werkplaats verlaten. Hiermee waarborgen we de kwaliteit van het roestvast staal ongeacht waar en waarvoor het gebruikt wordt. RVS Leek heeft een eigen beitshal waar bewerkingen als beitsen en passiveren op milieuvriendelijke wijze uitgevoerd worden.

Roestvast staal beitsen en passiveren tegen roest

Roestvast staal bewerken we en door bijvoorbeeld snijden en lassen ontstaan onzuiverheden. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat roestvast staal door die onzuiverheden kan gaan roesten. Door het materiaal te beitsen en daarna te passiveren wordt roest in een later stadium uitgesloten. We beitsen en passiveren standaard alle producten die we maken, omdat dit de kwaliteit van het roestvrij staal verbetert. RVS Leek beitst en passiveert altijd op milieuvriendelijke wijze.

Met beitsen versterken we de beschermlaag

Het roestvrij staal krijgt door het bewerken ervan onzuiverheden. Op die plekken heeft het een extra beschermlaag nodig. Door het RVS te beitsen voorkomen we roest. RVS Leek heeft een eigen beitshal waarin we verschillende beitsbaden hebben. Omdat we dit in onze eigen werkplaats kunnen doen, kunnen we snel en flexibel werken. Verschillende collega’s uit de branche maken regelmatig gebruik van onze beitskunsten, niet elk metaalbewerkingsbedrijf kan onder eigen dak beitsen.

 

Passiveren geeft het RVS zijn natuurlijke corrosiebescherming terug

Als het roestvrij staal gebeitst is, wordt het zuur uit het beitsbad geneutraliseerd door het te passiveren. Hierdoor gaat het materiaal terug naar de zogenaamde passieve toestand. In die passieve toestand krijgt het onderliggende materiaal zijn natuurlijke bescherming tegen corrosie terug. Andere stoffen of bijvoorbeeld weersinvloeden hebben vervolgens geen effect meer op roestvrij staal. Het behoudt zo zijn glans en uitstraling.
pdf-afbeelding3d Download onze brochure (PDF) over beitsen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Het beitsproces

Hoe wordt roestvast staal gebeitst?

Door middel van salpeter- en fluorzuur (HNO3 en HF) wordt het staal gebeitst. De gloeihuid, walshuid, aanloopkleuren, corrosieproducten en vreemde metaaldeeltjes worden van het eindproduct verwijderd.